דף הבית  |  אודות  |  סדנת סושי ניידת  |  סדנת סושי קבוצתית  |  עמדת סושי-שף לאירועים  |  הרצאות מתרבות יפן  |  רכישת שובר מתנה  |  צור קשר  
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להחליט איזו סדנת סושי תתאים במיוחד עבורכם... קריאה מהנה!

קודם כל נתחיל מהדבר הכי פשוט: איפה אתם רוצים לעשות את הסדנה? קיימות בשוק מבחר סדנאות סושי שמתקיימות בקבוצות של משתתפים שונים ואז כמובן תיקחו בחשבון שאתם הולכים לגלגל סושי בחברת אנשים שאתם לא ממש מכירים. זו כמובן יכולה להיות חוויה חברתית מצוינת ומעשירה, אבל אתם עלולים גם ליפול על חבורת אנשים משמימה. בקיצור אם אתם בוחרים בסדנה קבוצתית, מומלץ לברר עם המארגן כמה אנשים יש בסדנה, איזה סוג אנשים מגיעים בדר"כ לסדנה, מה טווח הגילאים וכולי. שלא תמצאו את עצמכם בסדנת סושי לפנסיונרים... אם אתם מארגנים מסיבה, או אירוע ואתם רוצים להזמין את הסדנה אליכם, זו כמובן אופציה מצוינת רק שהיא לרוב תהיה יקרה יותר. דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא מי אתם רוצים שילמד אתכם להכין סושי? אז ברור שהמדריך האידיאלי הוא שף יפני מדופלם, מצחיק, כריזמטי וכמובן דובר עברית. הבעיה היחידה היא שקצת קשה למצוא כאלה בשוק... כמובן שכאן אין מה לדאוג - אם אתם נעולים על חוויה אותנטית עד הסוף אתם יכולים ללכת על מישהו שהגיע מהתחום היפני וספג את יפן ותרבותה בעצמו וכך להינות לא פחות משהייתם נהנים משף יפני אמיתי ואותנטי. והסדנה עצמה... הסדנה תתחיל בהסבר רקע על עולם הסושי. מהיכן הוא הגיע, הייחודיות שלו ואיכות הטעמים, הסבר על הקשר שבין סושי והתרבות היפנית וכו'. אחר כך לומדים על מרכיבי הסושי השונים, ועל כל המצרכים שצריך בשביל להכין סושי איכותי וטעים. זה לא טריוויאלי כמו שזה נשמע, יש הרבה מאוד סוגי דגים, סוגי אורז ואפילו סוגי אצות שונות. בסדנה תלמדו מי הולך עם מה כדי שתוכלו ליצור סושי גורמה משובח בטעמיו. בנוסף תלמדו על כל הכלים שצריך בשביל להכין סושי ולמה כל כלי משמש. ברוב הסדנאות יתנו לכם גם טיפים מעשיים להכנת סושי ביתי: מה כדאי לקנות, מה לא כדאי לקנות, איפה לחסוך ואיפה כדאי להשקיע. בהמשך תעברו לחלק המעשי של הערב ולהכנת הסושי עצמו.הכנת סושי היא ממש אומנות. ללמוד לעשות אותו גם טעים וגם מעורר תיאבון זה לא פשוט. אחד הדברים הבסיסיים ביותר שלומדים בסדנת הסושי הוא איך להכין את האורז ברמה גבוהה. אם ניסיתם פעם כבר להכין סושי בבית אתם בטח יודעים שאם הוא יוצא דביק מדי, או לא דביק מספיק חבל על הזמן, הלכה הארוחה. המדריך יראה לכם איך מכינים את האורז, איך מדביקים אותו לאצה, איך מגלגלים ואפילו את הדרך הנכונה לפזר שומשום קלוי לקישוט! כל אחד מהמשתתפים מכין הרבה מאוד סושי תוך כדי, ופה מגיע החלק הטוב ביותר של הסדנה – אתם אוכלים מהכול ובשפע!תכל"ס בשביל הרבה אנשים הסדנה היא רק תירוץ... לגלגל, לא לגלגל, עזבו אותם, הם פשוט באו לאכול סושי, והרבה! ובכל זאת אם אתם לא מהאנשים האלה תוכלו כמובן להתנסות בעצמכם. :) יש סדנאות שבהם כולם מגלגלים ויש סדנאות שהמדריך מציע ורק מי שרוצה מנסה בעצמו. פשוט תחשבו מה יותר מתאים לכם, הרי גם לצפות במישהו מבשל עבורכם זה חוויה נהדרת (אנשים כמו גיל חובב עושים מזה קריירה).בסופו של דבר, בין אם אתם הולכים לסדנה כדי ללמוד או כדי לאכול, בין אם אתם מארגנים מסיבה, אירוע חברתי מגבש, או אפילו מסיבת ילדים - מה שחשוב זה שתהיה אווירה טובה. אז תבואו עם מצב רוח טוב ותיאבון בריא ואל תשכחו את הבן/בת זוג או איזה חבר טוב שיריץ דאחקות. מה שבטוח, רעבים מהסדנה לא תצאו... ושיהיה לכולנו בתיאבון - איטדאקימאס! (בתרגום יפני). החוויה היפנית סדנאות סושי חוויתיות והכרת תרבות יפן