דף הבית  |  אודות  |  סדנת סושי ניידת  |  סדנת סושי קבוצתית  |  עמדת סושי-שף לאירועים  |  הרצאות מתרבות יפן  |  רכישת שובר מתנה  |  צור קשר  
שואלים אותי לא מעט אנשים..."דפי, איך אוכלים סושי באמת כמו שצריך?" אז הנה לכם עשרת הדיברות לאכלן הסושי המתחיל - עשה ואל תעשה :)

עשה 1. כשתגיע למסעדה יפנית, יש לברך את הנוכחים במסעדה בהגיעך בברכת שלום.2. אין באפשרותך להתיישב במסעדה על דעת עצמך, על כן יש ליידע את המארח/ת במס' המשתתפים בארוחה ולהמתין שיושיבו אותך במקום המיועד. 3. עם התישבותך, ברך את היושב לצידך ובדוק האם זה בסדר לשבת לידו.4. בחר את סוג השתיה הרצויה לך ומזוג לך לכוס שלצידך (מזיגת יין או בירה תיעשה כפי שבסירטון שלמעלה, כמובן שרק במקרה ויפני מעורב בארוחה).5. בחר מהמבחר את הסושי אותו אתה רוצה לאכול ובקש זאת מהשף המכין (סנסיי ביפנית) כשאתה מבקש את הבקשה, עשה זאת בדרך נאותה עם תוספת המילה בבקשה ביפנית (קודסאי).6. לפני שתתחיל לאכול את הארוחה, נגב אותן בעזרת המגבת המחוממת המונחת לצידך.7. הרם את הסושי בעזרת המקלות או היד (מותר לאכול בידיים) בזוית של 45 מעלות מעל הפה. ניגירי סושי (המורכב מאורז ודג בלבד, ללא עטיפת אצה) אמור להאכל בביס אחד, כאשר הדג פונה כלפי מטה והוא החלק הראשון הנוגע בלשון. 8. באכילת ניגירי יש לטבול את הדג קלות ברוטב הסויה ולא את האורז. 9. כאשר הנחת את המקלות על קערית הסויה במקביל לבר, סימן שסיימת לאכול, סמן ליושב מצידך שאינך יכול להישאר יותר ע"י סימון איקס באצבעותיך (באם אתה ממהר לסיים את הארוחה).10. סיים את הארוחה בשתיית תה ירוק יפני וברך את השף בברכת תודה רבה ביפנית (דומו אריגאטו או דומו אריגאטו גוזאימס שטה - כלומר, תודה רבה על כל מה שעשית עבורי).ואחרון חביב... קבע מראש מי משלם על הארוחה למען מניעת אי נעימויות עם המזמין לארוחה ושלם לקופאי. אל תעשה1. שיוף המקלות להורדת שבבי העץ נחשב ללא מנומס2. מקום שמכבד את עצמו לא ירשה לעצמו להשתמש בסוג מקלות, המצריך שיוף. 3. אין לתת ביס ולהניח את החתיכה שנותרה בחזרה על הצלחת. 4. אין להדביק חתיכה של ג'ינג'ר לסושי (הג'ינג'ר אמור להיות מנקה חך ומנטרל טעמים ויש לטעום ממנו בין חתיכה לחתיכה). 5. אל תטביע את הסושי בקערית הסויה, טבילה קטנה תספיק למדי. 6. אל תערבב את הוואסאבי בסויה (אם כבר משתמשים בו , יש לשים אותו על הסושי עצמו). 7. אין לנעוץ את הצ'ופסטיקס (מקלות האכילה) בתוך הסושי או להעמידן בתוך הצלחת נעוץ בסושי - שכן מנהג זה נעשה בעת טקס דתי לפולחן אבות. 8. לעולם אל תשלם לסושי שף - הם לא אמורים לגעת בכסף. 9. כשאתה יוצא ברך לתודה את הסושי שף, כמחווה על יצירתו המופלאה - הסושי! 10. זכור ושנן את כל חוקי ה-אל תעשה, הם חשובים ביותר כשאתה נפגש עם יפני לארוחת סושי. מסתבר שיש הרבה מאוד חוקי אל תעשה כשמדובר באכילת הסושי בדרך היפנית המקורית... כשאתם נתקלים ביפני או רוצים להתארח אצל אחד כזה... זיכרו את חוקי אל תעשה, בתקווה שהוא גם יבין אותכם - בכל אופן ישראלים... לא אשמים שלא נולדנו יפנים! :))) האמת?... יפני לעולם לא יבין את הישראלי והפוך! וזו בדיוק כל המסתוריות שבתרבות היפנית הכל כך לא מובנת לנו הישראלים... למזלי הגדול ניתנה לי מתנה ענקית, לשהות במשך שנתיים בין יפנים בטוקיו, כך שאת כל נימוסיהם וגינוניהם למדתי על בשרי (בעזרתה האדיבה של חברתי הטובה והיפנית - אסאמי-סאן המקסימה שליוותה אותי לאורך שהייתי ומגורי ביפן - במסעדות, בסופר המקומי וברחובות ההומים של טוקיו.בלעדיה - יפן היתה נראית אחרת לחלוטין...) אז הנה לפניכם מורה נבוכים שרצוי לשנן לפני הגיעכם למסעדה יפנית ביפן (ועד שתגיעו לשם... יש לכם מספיק זמן לשנן את המילים... ) מילון הסושי השלםרול סושי - מאקירול עבה, במילוי מספר פריטים של דגים ו\או ירקות - futomakiפוטו-מאקירול דק בעל מילוי אחד בלבד ירק או דג - hosomaki הוסו-מאקי חביתה יפנית עשויה מביצים, סויה וסוכר - tamago טמאגו קונוס - ידוע גם בשם "הנד-רול" - temaki sushi טהמאקי סושירול במילוי טונה - tekka-maki טקה מאקירול במילוי מלפפון - kappa-maki קאפה מאקירול במילוי צלופח - unagi-maki אונאגי מאקיכיס טופו מטוגן במילוי אורז מוחמץ וירקות inari-sushi אינארי סושיאצבעות אורז עטופות דגים או פירות ים - nigiri ניגירינתחי טונה נאה על מצע של אורז מוחמץ - tekka-don טקה דוןדפים עשויים אצה המשמשים לגילגול רול של סושי - nori נורירוטב סויה - murasaki מוראסאקיאורז סושי - shari שאריבטטה יפנית - yama-imoיאמה אימו טונה טריה - maguro מאגורוחזרת יפנית - wasabi ווסאבינתחי דג נא - sashimiסשימי בשר סרטן - kaniקאני רצועות דלעת יפנית כבושה - kanpyou קנאפיו יין אורז המלווה ארוחה יפנית - sakeסאקהחמוצים יפנים - oshinkoאושינקו תמנון - tako/Ika איקה/טאקו ג'ינג'ר כבוש - gariגארי שמן שומשום - gomaגומה מרק יפני בתוספת אצות קומבו (סוג של אצה לבישול) ופטריות שיטקאי - dashi דאשיתה ירוק המוגש בסוף הארוחה - agariאגארי תודה(ביפנית) - תודו שזה הכי חשוב! - domo דומו מוזמנים לצפות בסרטון היפני ולהכיר את הנימוסים והמנהגים היפנים להאכילה הנכונה של הסושי, בתיאבון חברים וסושי טעים לכולם... ♥ איטדאקימס! (בתיאבון ביפנית) *YouTube:eKChClRgI7c* החוויה היפנית סדנאות סושי חוויתיות והכרת תרבות יפן